6 Ocak 2009 Salı

Hadise - Düm tek tek dinle, indir kaydet, izle

Hadise, gençleri starı olmaya devam ettiği müzik piyasasında, trtden gelen teklifle eurovisiona da gözünü diktiğini yaptığı şarkıyla cvp verdi..Hadisenin düm tek şarkısnı dinlemek istiyorsanız doğru adrestesiniz.Hadise- düm tek

2 Ocak 2009 Cuma

"Komutan Logar, bir cisim yaklaşıyor efendim"`e Kurtlar vadisinen teklif

G.O.R.A'daki "Komutan Logar, bir cisim yaklaşıyor efendim" repliğiyle hafızalarımıza kazınan Muhittin Korkmaz, A.R.O.G'da da oynuyor. Kâh, boyundan yüksek elektrik şalterini indirmek için zıp zıp zıplıyor; kâh, taş devrinde eşek üstünde dolaşıyor. 'Huluti abi' karakterinden sonra rol aldığı pek çok yapımda komik adam rolü verilen 1.52 cm'lik Muhittin Korkmaz, en büyük idealinin çok sert bir mafya babasını oynamak olduğunu söylüyor.

Raci ve Necati Şaşmaz kardeşlerle A.R.O.G'un çekimlerini ziyaret ettiklerinde tanışan Kormaz, Kurtlar Vadisi için çok iyi bir teklif almış. Türk Telekom reklamında Cem Yılmaz ile oynayacağı için sakalını kesen Korkmaz, böylece idealindeki rolden olmuş. Kurtlar Vadisi'nde oynamaktansa neden reklamı tercih ettiğini sorduğumuz Muhittin Korkmaz, "Bana dünyaları verseler Cem Yılmaz'a 'hayır' demem." diyor. Başarılı oyuncuya 'Var Mısın Yok Musun' programından da teklif gelmiş. O da kabul etmiş; fakat bir gün sonra Cem Yılmaz'ın A.R.O.G için kendisini çağırdığını öğrenince vazgeçmiş: "Belki oradan 500 bin YTL kazanacaktım ama Cem Yılmaz varken kimin umurunda!" G.O.R.A ile A.R.O.G'u kıyaslamasını istediğimiz Muhittin Korkmaz, "G.O.R.A vizyona girdiğinde utancımdan 15 gün dışarı çıkamadım." diyor.

Komutan Logar'ın deyişiyle 'Kimsin sen?'

Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan emekliyim. 2002 yılındaki Telsim reklamı için büyük bir kalabalık arasından seçildim. Cem Yılmaz ile orada tanıştım. Reklamı çekerken 'Bir uzun metraj filme var mısın?' dedi. "Valla Anadolu kabağı değilim, alnımda da salak yazmıyor." dedim. Ondan sonra G.O.R.A geldi. Ardından Kadir İnanır ile Sinema Bir Mucizedir, Ezel Akay'ın Karagöz Hacivat Neden Öldürüldü, Ömer Faruk Sorak'ın Sınav filmlerinde rol aldım. En son Hülya Avşar'ın Hüsnü Şenlendirici ile çektiği Kadın Severse'de oynuyordum. Maalesef reytinge yenildi. Sonra bu A.R.O.G filmi çıktı.

Tihulu, Huluti'ye yapılmış bir atıf mı?

Evet, Tihulu ismi Huluti'den türetilme. Cem Yılmaz böyle söyledi.

G.O.R.A'daki 'Komutan Logar, bir cisim yaklaşıyor efendim' repliğiniz dillere pelesenk olmuştu, fakat A.R.O.G'da neredeyse hiç konuşmuyorsunuz. Neden senaryoda yine böyle bir kelime kullanılmadı?

Tihulu, G.O.R.A gezegeninde her yere girebilen, uzay gemisinin içinde zırt pırt ortaya çıkıp 'bir cisim yaklaşıyor' diye Komutan Logar'ı bizar eden bir adam. G.O.R.A'nın sonunda bilindiği üzere hepimiz hapse girdik. Uzun bir hapis döneminden sonra da, zannediyorum Cem Yılmaz öyle düşündü, Tihulu daha oturaklı oldu. G.O.R.A'daki yatak sahnesinden sonra belki de içinde eziklik kalmış bir adam!

Bu sahneye tepkiler ne oldu?

G.O.R.A vizyona girdiğinde utancımdan 15 gün evden çıkmadım! Dalga geçen çok oldu.

Kendi sahnelerinizde ne hissediyorsunuz?

Herkes gibi ben de gülüyorum; tip çok acayip! Sağ olsun öyle tiplere soktu ki beni, görünce gerçekten ben de gülüyorum. O anda yaptığım hareketler hoş geliyor. Mesela tesislerin olduğu mağaraya girdiğimizdeki şalteri indirme sahnesi. Çekimden sonra yarım saat kendime güldüm. Şalter çok yukarıdaydı, zıplayarak hoplayarak zar zor indirdim şalteri. O tesisi hazırlayan adam, şalteri niye o kadar yukarıya koyar anlamadım!



Kısa boylu bir oyuncu olmak dezavantaj mı?

Avantajları da çok, dezavantajları da... Ama avantajları daha fazla! Tiyatro deneyimi olan, benim yapımda pek fazla insan yok. Yakışıklı, uzun boylu, gösterişli tip çok var. Ama arka planda onları destekleyecek karakter oyuncusu olarak bu fizikte oyuncu pek yok. Benim yaptığım işlerde fiziğim ön plana çıkıyor. Onun için piyasada iş bulabiliyorum.

Çok istediğiniz; fakat 'boyunuzun yetmediği' bir rol var mı? G.O.R.A veya A.R.O.G'da 'ben bu rolü oynamalıydım' dediğiniz rol?

G.O.R.A ve A.R.O.G'da 12'den isabet. Genelde komedi türünde rol veriyorlar bana. Görüntüden durum komedisi çıkarma sahneleri oluyor. Ben çok sert bir kötü adam oynamak isterim. İdealimdir, bir mafya babası oynamak isterim.

Kurtlar Vadisi henüz bitmedi!

Raci Bey ile de Necati Bey (Şaşmaz) ile de tanıştık. A.R.O.G'un çekimlerinde Kütahya'ya ziyarete geldiler. Orada sakalım uzundu, sakal nedeniyle oynama ihtimalim belirdi; ama daha sonra sakalı kestik.

Tüh, keşke kesmeseydiniz! Hem neden kestiniz ki?

Türk Telekom'un reklamı için sakalı kesmek zorundaydık.

Kökü sizde ya, bir-iki haftaya çıkardı!

Kısmet! Belki daha sonra... En başta da söyledim ya, belirli bir hırsım yok!

Peki, reklamda oynamayayım, sakalı da kesmeyeyim, idealimdeki rolü canlandırayım diye hiç düşünmediniz mi?

Cem Yılmaz'a hayır demek var ama! Telekom reklamı için çok değişik insanlarla provalar yapıldı, sağ olsun beni değiştirmedi. Senin yanındakini ben oynayacağım dedi, beğenmedi kimseyi. Kendisini de oynadı, benim yanımdaki Ali Bey'i de... Bana dünyanın servetini de teklif etseler, en istediğim rolü de verseler; Cem Yılmaz'ın yanında olmayı tercih ederim! A.R.O.G filmi için teklif gelmeden bir gün önce Acun Ilıcalı'nın Var Mısın Yok Musun programı için teklif geldi. Oraya gidecektim. Ertesi gün A.R.O.G teklifi gelince vazgeçtim. Ha belki oradan 500 bin YTL kazanacaktım; ama Cem Yılmaz varken kimin umurunda! Allah, Cem Yılmaz'ın birine bin, binine milyar versin. Ben onun sayesinde ekmek yiyorum. 'Aa benim geleceğim için çok daha iyi, benim oyunculuk kariyerim için çok daha iyi' gibi bir düşünceye girmem bile.
UĞRAMADAN GEÇMEYİN


ZAMAN - CUMAERTESİ